1982 – 5(3/4)

DIVERSEN

Internationale Unie voor Geschiedenis en Wetenschapsfilosofie

De IUHPS zal van 2 tot 6 november 1982 haar vierde internationale conferentie over de geschiedenis en filosofie van de wetenschap houden op Virginia Tech in Blacksburg. Neem voor verdere informatie en reserveringen contact op met Joseph Pitt, Department of Philosophy and Religion, Virginia Polytechnic Institute en State University , Blacksburg, VA 24061, VS.

Internationaal congres voor logica, methodologie en wetenschapsfilosofie

Het 7e Internationale Congres zal van 11 tot 16 juli 1983 in Salzburg bijeenkomen. Alle communicatie moet worden gericht aan Paul Weingartner, Institut für Philosophie, Universität Salzburg, Franziskanergasse 1/1, 5020 Salzburg, Oostenrijk.

Energie in de Amerikaanse geschiedenis

Van 1 tot 3 oktober 1982 zal in Blacksburg een conferentie over energie in de Amerikaanse geschiedenis worden gehouden. Neem voor informatie contact op met Arthur Donovan, directeur van het Center for the Study of Science in Society, Virginia Polytechnic Institute en State University, Blacksburg, VA 24061, VS. .

9e Beneluxcongres over de Geschiedenis van de Wetenschappen Antwerpen, 6 – 8 mei 1983

9e Benelux Kongres voor de geschiedenis der wetenschappen Antwerpen, 6 – 8 mei 1983

Het 9e Benelux Congres wordt georganiseerd onder auspiciën van het Genootschap voor Geschiedenis der Geneeskunde, Wiskunde, Natuurwetenschappen en Techniek, de Benelux Kring voor de Geschiedenis van de Farmacie, het Belgisch Comité voor de Geschiedenis van de Wetenschappen, de Luxemburgse Groep voor de Geschiedenis van de Wetenschappen , du Zuidnederlands Genootschap voor de Geschiedenis der Geneeskunde, Wiskunde en Natuurwetenschappen. Het hoofdthema van het congres zal zijn “Antwerpen en Nederland in de 16e eeuw”.

Informatie: Dr. W. Van Spronsen, Veenendaalkade, 463, 2547 AL Den Haag, Nederland; Dr. H. Deelstra, Academische Instelling, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, België.

Het verhaal van woede

De heer Jean Théodoridès, doctor in de wetenschappen, doctor in de letteren, senior onderzoeker bij het CNRS, secretaris-generaal van de Internationale Academie voor Geschiedenis van de Geneeskunde en vice-president van de Franse Vereniging voor Geschiedenis van de Geneeskunde, wiens adres privé is:

16, plein Port Royal,
75013 Parijs, Frankrijk.

bereiden een Geschiedenis van hondsdolheid.

Dit verhaal bevat een hoofdstuk over woede in de literatuur.

De heer Théodorides zal wetenschapshistorici dankbaar zijn die op interessante passages van grote schrijvers zullen wijzen.

Zoek op de site

Zoekopdracht