1982 – 5(2)

DIVERSEN

Symposium van de Internationale Academie voor Geschiedenis van de Geneeskunde

Het volgende symposium van de Internationale Academie voor Geschiedenis van de Geneeskunde zal van 26 tot 27 augustus 1982 in Parijs worden gehouden, met als hoofdthema Geneeskunde in Parijs in de 19e eeuw.

Informatie: Dr. J. Théodoridès, 16 Square Port-Royal, F-75013 Parijs.

Frans-Britse bijeenkomst over de geschiedenis van de wetenschap

De Franse Vereniging voor de Geschiedenis van Wetenschap en Technologie en de Britse Vereniging voor de Geschiedenis van de Wetenschap organiseren een bijeenkomst op 7 en 8 juli 1982 in Cambridge met als thema Vergelijking van wetenschappelijke tradities in Groot-Brittannië en Frankrijk.

Informatie: de heer J. Payen, Conservatoire National des Arts et Métiers, 2 rue Conté, F – 75141 Paris Cédex 03.

Koninklijke Academie van België
Joseph Gantrelle-prijs

De prijs van 50.000 FB werd toegekend aan de heer Robert Halleux, docent aan de Staatsuniversiteit van Luik, voor zijn werk Griekse alchemisten.

Belgische Commissie voor de Geschiedenis van de Wetenschappen

De Belgische Commissie voor de Geschiedenis van de Wetenschappen, opgericht in 1933, heeft nieuwe leden gecoöpteerd om de veertig volwaardige leden op te nemen die in haar statuten zijn voorzien (zie lijst in bijlage).

Op 8 mei 1982 kwam het Comité bijeen om een nieuwe Raad van Bestuur te kiezen. Het voorzitterschap werd toevertrouwd aan de heer Velghe. De heer Baudet werd verkozen tot secretaris, als opvolger van de heer Hirsch die zijn mandaat als penningmeester behoudt.

Belgisch Komitee voor Geschiedenis der Wetenschappen

Het in 1933 opgerichte Belgisch Komitee voor de Geschiedenis der Wetenschappen heeft nieuwe leden gecoöpteerd, zodat het opnieuw in de statuten voorziene 40 leden telt (zie bijgevoegde lijst).

Op 8 mei 1982 werd het Komitee zo snel mogelijk vrijgelaten. Prof. Velghe werd tot voorzitter verkozen, Dr. Ing. Baudet tot secretaris, ter vervanging van Prof. Hirsch, die echter penningmeester blijft.

Alfabetische lijst met de namen van de volwaardige leden van de Belgische Commissie voor de Geschiedenis van de Wetenschappen

Alfabetische lijstnamen van de gewone leden van het Belgisch Komitee voor de Geschiedenis der Wetenschappen

Jean C. BAUDET,
Redacteur-directeur van Technologie.

Roger A. BLONDEAU.

Paul BOCKSTAELE,
Hoogleraar, Katholieke Universiteit Leuven.

Piet BOEYNAEMS,
Geest hoofdredacteur van Scientiarum Historia.

GM BOSTEELS.

Albert BRUYLANTS,
Professor aan de Katholieke Universiteit Leuven; lid van de Koninklijke Academie van België; lid van het Centrum voor de Geschiedenis van Wetenschap en Technologie van Leuven.

Simon BYL,
Docent aan de Vrije Universiteit Brussel.

Roger CALCOEN,
Wetenschappelijk medewerker van het Nationaal Centrum voor Geschiedenis van de Wetenschappen.

Max COZYNS.

Lisette DANCKAERT,
Afdelingshoofd Kaarten en Plannen, Koninklijke Bibliotheek Albert I; Beheerder-secretaris van het Nationaal Centrum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen.

Zoek op de site

Zoekopdracht