De mysterieuze geschiedenis van radiologie

Het Nationaal Centrum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen organiseert in samenwerking met het Belgisch Museum voor Radiologie vanaf de start van het schooljaar 2021-2022 nieuwe evenementen.

Deze evenementen zijn GRATIS en vinden plaats in het Radiologiemuseum gelegen in het Militair Hospitaal in Neder-Over-Hembeek.

Waarvoor ? de mysterieuze geschiedenis van de radiologie ontdekken door kennis van het menselijk lichaam (skelet, organen, enz.)

Wat ? Op een leuke en interactieve manier beantwoorden we de volgende vragen op een eenvoudige manier aangepast aan het niveau van kinderen:

Wat is straling?
Wie heeft röntgenstraling ontdekt?
Wat is een röntgenfoto en waar dient het voor?
Hoe zien een skelet en organen eruit op een röntgenfoto?

Door middel van associatie- en montagefotospellen maar ook een demonstratie (echo) en een korte film en een multimediapresentatie

Bruikbare informatie

Duur : 1u30

Die ? Leerlingen van de 5e en 6e basisschool

Of ? In het Belgisch Museum voor Radiologie in het Militair Hospitaal van Neder-over-Hembeek (bus 47, 53, 56, 57)

De +: De activiteiten vinden plaats in kleine groepjes van 4 of 5. Elke leerling vertrekt met een klein notitieboekje over het museum en de geschiedenis van de radiologie.

Informatie en reserveringen bij het Nationaal Centrum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen: astrolabium@astrolabium.be

Documenten om te downloaden

Zoek op de site

Zoekopdracht