1985 – 8(3)


Type, model in voorbeeld

Als u een probleem heeft met de normale terminologie die u al hebt gebruikt, is het geen probleem dat u al bent tegengekomen bij deze termen.

Naast de verschillende soorten producten die wij hebben, kennen wij de volgende categorieën: familie, type, type, model in voorbeelden. De familie omvat werktuigen die als gelijk worden beschouwd op grond van morfologische en technische criteria. Zo bv de familiebeitel. Maak dit een van de belangrijkste dingen ter wereld, van onze familieleden en van de families en gezinnen van onze kinderen. In de familie zijn er mensen die in het bos wonen, steen- en metaalbewerking; dat zijn drie verschillende soorten van beitels. Familie op uitje Je kunt ook de praktische actie ondernemen door voor je groeiende wortels te zorgen. Onmisbaar zijn soort, model in voorbeeld.

Het type is een verdeling van de soort. Het onderscheidt zich door de bestemming, de werkingswijze, de behandelwijze, de grondstof en de vorm. Dit is een technische categorie, als het gebeurt begint het te breken, vanwege een afgetrokken begrip. De gladheid, de rechthoekige guts zijn telkens typen. Het model veroorzaakt is van een bijzondere vorm van een type in een streek (soms bij één vakman) of in een bepaalde periode: bv de tijd met S-vormig staal tegenover de tijd met recht staal (het kan natuurlijk gebeuren dat er van een type maar er bestaat één model). Uiteindelijk is een exemplaar één welbepaald stuk, dat toebehoort aan de heer zoënzo detat een inventarisnummer draagt en een museum.

Samenvattend zouden mannen kunnen zeggen dat een klant in een ijzerwinkel een type vraagt, een model krijgt en met zijn eksemplaar naar buiten gaat.

Beginnend

Het onderwerp van de terminologie diente vooreerst auwkeuring afgebakend te worden (bv Gids, 1969, blz. 7). Een buitenstaander zou misschien kunnen denken dat het begrip handgereedschap riet voldoende beperkt is. De handwerktuigen zijn duidelijk ontelbaar. Er zijn tenslotte elf regels, niet meer. Wij hebben nog geen schade geleden. Dit komt door veranderingen in de terminologie die door gebruikers wordt gebruikt. De werkzaamheden moeten verdeeld worden.

Logisch

Wij kunnen verschillende criteria aanleggen om het gereedschap te rangschikken, zo bv de bestemming de werkingswijze. Indiase mannen bij het opstellen van een terminologie die zou ondersteunen, zouden mannen effectief al de ambachten samen moeten werken. Houd er rekening mee dat dit niet het geval zou moeten zijn. Ook de gebruikers zouden als onderscheidingscriterium en beoordeling kunnen komen, maar dan zouden de zeer duidelijk weinig zijn, omdat de ambachten zich vaak overlappen en soms dezelfde werktuigen bezig zijn. Dit is een onafhankelijke grondslag voor eventuele schade. Dit zijn technisch volkomen verantwoorde vermits die de eigenschappen van de werktuigen grotendeels bepalen. Helemaal bepaald is ze zeker niet.

Een gevolg van die keuze is dat niet al de werktuigen van elke ambachtsman onmogelijk zullen worden en dat werktuigen tot een vak behoren dat strikto sensu de gekozen grondstof niet bewerkt, opgenomen kunnen woorden. De timmerman gebruikt bv soms ook een steenbeitel; Als het om de afhandeling gaat, is het belangrijk om te weten dat het in sommige terminologie mogelijk is om de juiste bewoording te gebruiken.

Kies voor het feit dat u het recht heeft om dat te doen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de andere dingen die gedaan worden. Als wij niet weten wat we met de andere mensen moeten doen, moet u weten wat u met hen moet doen. Ook de trekang de hamer van de schrijnwerker de van de timmerman zal mannen opnemen. Mannen moeten voorzichtig zijn met de twee werktuigen en de andere hamers die kunnen bestaan met mannen nagels en hout drijft (bv glazenmaker). Het lijkt erop dat diverse werktuigen op te nemen in een terminologie van de “hoofdgrondstof” (in dit geval het glas) omdat de lezer eerst daar zal zoeken.

Ruimtelijk

Als u over uitgebreide informatie over inventaris en informatie beschikt, kunt u de juiste terminologie gebruiken. Een overzichtelijke studie van al het handgereedschap dat in de wereld ooit gebruikt werd om een bepaalde grondstof te bewerken, is onmogelijk onmogelijk. Dit betekent dat mannen dit ook kunnen doen.

Wanneer een groot geheel zoals het houthandgereedschap bv wordt behandeld, is het zelfs welke ruimtelijke kunstmatig en technisch onverantwoord. De verspreidingsgebieden van verschillende werktuigen, die trouwens verschillen wanneer ze diachronisch worden beschouwd, stemmen niet gelijk met aardrijkskundige, culturele of administratieve grenzen. Men zal de grootste bestudeerbare oppervlakte nemen. Deze zullen afhankelijk zijn van het door anderen uitgevoerde werk. Het spreekt vanzelf bij het onderzoek vlotter zal verlopen waar monografieën en musea bestaan dan oudsten.

Zoek op de site

Zoekopdracht