1983 – 6(2)2

De honderdste verjaardag van de geboorte van George Sarton

George Sarton, geboren in Gent in 1884 en overleden in Cambridge in 1956, was, zo niet de uitvinder, dan toch een fervent promotor van de geschiedenis van de wetenschap, aan wie we te danken hebben dat deze tak van kennis een onafhankelijke en vruchtbare discipline werd. Oprichter van de tijdschriften Isis En Osiris, auteur van een monumentaal Inleiding tot de geschiedenis van de wetenschap, diverse andere werken en talloze artikelen, was George Sarton in ieder geval de belangrijkste wetenschapshistoricus van de eerste helft van de 20e eeuw.

In 1984, Technologie zal een van zijn leveringen reserveren om de honderdste verjaardag van de geboorte van George Sarton te vieren, door teksten te publiceren die gewijd zijn aan het leven of werk van de grote Belgische geleerde.

Onderzoekers die willen deelnemen aan dit themanummer worden verzocht zich hiervan op de hoogte te stellen bij de directie Technologie zo snel mogelijk.

Hij was de eerste die door George Sarton werd geboren

George Sarton, geboren in Gent in 1884 en in Cambridge in Massachusetts in 1956, was een pionier op het gebied van het weer. Het is dank zij hem dat deze specialiteit een zelfstandige en druk beoefende discipline is geworden. Hij heeft de tijdschriften Isis in Osiris gelegen, in een monumentaal pand Inleiding tot de geschiedenis van de wetenschap Houd er rekening mee dat we ons geen zorgen hoeven te maken over andere artikelen in dit artikel. Hij mag worden beschouwd als de belangrijkste historicus der wetenschappen van de tweede helft van de 20e eeuw.

De technologie is al in gebruik sinds 1984 en is hier door George Sarton ontwikkeld, maar de technologie is de afgelopen jaren niet meer in gebruik en is al grotendeels bevroren.

Navors die bereid zijn aan dit speciaal nummer mee te werken worden vaak zo snel mogelijk met de redaktie van Technologia en verbinding te stellen.

Het honderdjarig bestaan van George Sarton

George Sarton werd in 1884 in Gent geboren en stierf in Cambridge, Massachusetts. in 1956. Hij was, zo niet de schepper, de fervente promotor van de Geschiedenis van de Wetenschap. Wij zijn het aan hem verschuldigd dat deze tak van kennis een onafhankelijke en productieve discipline is geworden.

Oprichter van de recensies Isis en Osiris, auteur van het monumentale Inleiding tot de geschiedenis van de wetenschapVan vele werken en een groot aantal artikelen was Georges Sarton zeker de belangrijkste wetenschapshistoricus in de eerste helft van de twintigste eeuw.

In 1984, Technologie zal een nummer wijden aan de herdenking van het honderdjarig bestaan van George Sarton door teksten te publiceren die verband houden met het leven en werk van de grote Belgische geleerde.

Wetenschapshistorici die een bijdrage willen leveren aan dit speciale nummer worden verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de hoofdredacteur.

Zoek op de site

Zoekopdracht