1983 – 6(2)2

DIVERSEN

De 10e Internationale Conferentie over de Geschiedenis van de Cartografie

1983: van 29 augustus tot 2 september.
Aan het Trinity College, Universiteit van Dublin, Ierland. Informatie: 10e jaarlijkse internationale congres over de geschiedenis van de cartografie, 12 Pembroke Park, Dublin 4, Ierland.

Internationaal symposium over documentatieproblemen in de geschiedenis van de wetenschappen

1983: 16-19 september.

Aan het Newbattle Abbey College, Verenigd Koninkrijk.

Informatie: prof. EG Forbes, eenheid Geschiedenis van de Geneeskunde en Wetenschap, Universiteit van Edinburgh, High School Yards, Edinburgh EH1 1LZ, Schotland, Verenigd Koninkrijk.

Vereniging voor de Geschiedenis van de Technologie (VS)

De SHOT-programmacommissie roept op tot sessie- en papervoorstellen voor de jaarvergadering van 1983, die van 20 tot 23 oktober 1983 in Washington, DC zal worden gehouden. De commissie streeft naar een divers programma, een programma dat zowel westerse als niet-westerse technologie aanspreekt. , en zowel vroege als modernere onderwerpen.

Stuur alle voorstellen naar: Stuart W. Leslie, afdeling Geschiedenis van de Wetenschappen, John Hopkins University, Baltimore, MD 21218, VS.

1983 FEANI Congrestechnologie: factor van culturele evolutie

De FEANI (European Federation of National Engineering Associations) zal van 13 tot 16 september 1983 in Parijs een congres houden met als tweeledig thema: De techniek: factor van culturele evolutie En De sociale rol van de ingenieur.

Registratie en informatie: PMV Congrès FEANI 83, 100, avenue Charles de Gaulle, BP 246, 92205 Neuilly-sur-Seine, Frankrijk.

Museum voor Industrie Textielarcheologie, Gent (België)

Het initiatief voor een Museum voor Industriële Archeologie in Textiel op te richten werd in 1976 genomen door het Gentse Stadsbestuur. Hij maakt deel uit van de basis van het museum waar hij een industriële cultuur heeft ontwikkeld die je leert hoe je deze kunt illustreren.

Gent lag in de 19e-eeuwse Europese landen in het Europese uitgestrekte land. Op het moment bevindt het MIAT zich nog in een beginfase. Het bestaat nog niet als een pubk toegankelijk gebouw (MIAT Museumkrant nr. 1, februari 1983).

Zoek op de site

Zoekopdracht