Van vuursteen tot pen: cyclus van universitaire conferenties

Het Nationaal Centrum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen organiseert in samenwerking met de ULB en met de steun van een cyclus van vijf conferentiesInnoviris.
De conferenties vinden plaats aan de Vrije Universiteit Brussel op de Solbosch Campus van 18.00 tot 20.00 uur.

Woensdag 28 maart 2018 (kamer: H2214)
Schrijven, in kaart brengen, tekenen, fotograferen: praktijken van amateur-prehistorici in het 19e-eeuwse Frankrijk door Nathalie Richard (Le Mans Universiteit / TEMOS, CNRS, Frankrijk).

Woensdag 18 april 2018 (kamer: H2214)
“Wetenschappelijke correspondenties”: reflecties op hun rol in de constructie van de prehistorie door Sandra Péré-Noguès (Universiteit van Toulouse, Frankrijk).

Woensdag 9 mei 2018 (kamer: CIERL)
Wanneer de geschiedenis van de archeologie ons in staat stelt een belangrijke vindplaats van de Europese protogeschiedenis opnieuw op te graven: La Tène, tussen archieven en museumdepots van Marc-Antoine Kaeser (Universiteit van Neuchâtel/Laténium, Zwitserland).

Woensdag 16 mei 2018 (kamer: CIERL)
De Galliërs op het plein, Galliërs in het raam. Geboorte en illustratie van een Belgische nationale mythe door Eugène Warmenbol (Vrije Universiteit Brussel, België).

Woensdag 23 mei 2018 (kamer: CIERL)
Het maken en schrijven van de geschiedenis van de prehistorie: Jacques Boucher de Perthes en de geschiedschrijving van de prehistorie door Arnaud Hurel (Natuurhistorisch Museum van Parijs, Frankrijk).

Gratis toegang (reserveren verplicht, beperkt aantal plaatsen)
Informatie en reservering:
wleclercq@astrolabium.be

Plaats :
Kamer 2214: Solbosch Campus, gebouw H – 50, FD Rooseveltlaan, 1050 Brussel
CIERL: Interdisciplinair Centrum voor de Studie van Religies en Secularisme – 17, FD Rooseveltlaan, 1000 Brussel

Zoek op de site

Zoekopdracht