SIC-project – Een samenwerking tussen KBR en CNHS

Project SIC, een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Bibliotheek van België en het Nationaal Centrum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen Het project SIC – Scientificae Iconographiae Compendium – is een samenwerkingsproject tussen de KBR en het NCGW met als doel een onderzoeksinstrument ter beschikking te stellen van zowel de geschiedkundigen van de wetenschappen als het grote publiek in de vorm van een geïndexeerde databank; deze databank laat toe de iconografische platen te lokaliseren en te identificeren die afkomstig zijn van een selectie 16de-eeuwse wetenschappelijke werken die worden bewaard in de afdeling Oude en kostbare drukwerken van de Koninklijke Bibliotheek van België.

In dit kader worden de geselecteerde werken volledig gedigitaliseerd door de Koninklijke Bibliotheek en online geplaatst op BELGICA; van hun kant worden de iconografische platen in deze werken beschreven door het NCGW aan de hand van zijn databank SIC

Bezoek onze site om de database te raadplegen: http://sic.astrolabium.be/

Om toegang te krijgen tot Belgica, klik hier: https://belgica.kbr.be/belgica/home-belgica.aspx?_lg=fr-FR

Zoek op de site

Zoekopdracht