Paul Balduck

Biografie

Opleiding

Licentiaat scheikunde (richting biochemie), KU Leuven, 1968.

Aggregaat Hoger Secundair Onderwijs, KU Leuven, 1969

Postgraduaat bedrijfsbeheer bij prof. AJ Vlerick, RU Gent, 1969

Titels en verantwoordelijkheden

Lid van Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) sinds 1968. Stichtend voorzitter van de sectie Voeding, nu gewoon lid. Momenteel voorzitter van de sectie Historiek sedert 2010. In de aniteit medeorganizer van het symposium “Opkomst van de instrumentele chemische analyse” te Gent op 19 november 2011. Voorzitter van de website “Galerij van bekende Belgische scheikundigen” van de sectie Historiek.

Activiteiten uit het verleden

Quality Assurance manager bij GB-INNO-BM (nu Carrefour), kwaliteitsonderzoek en –controle op sensorisch, fysico-chemisch en bacteriologisch gebied van de anangekochte en zelfbereide producten.

Manager Food Law, allereerst Amerikaans-Duits voedingsbedrijf van ingrediënten en consumentenproducten (CPC – KNORR), daarna bij FEVIA (de Belgische beroepsfederatie van de voedingsindustrie).

Technisch-commercieel coördinator van het Franse productmanagement van de scheepvaart (SANOFI). Samen zet de klant van technologische productontwikkeling zich in beweging.

Adviesbureau voor onafhankelijk reisadvies.

Publicaties

23 biografieën van de website “Galerij” (vanaf 2008)

Biografie van Michail Lomonosov (in Mens en Molecule, 2011)

Boek van “De Hoge Gezondheidsraad (1849 – 2009) – Schakel tussen wetenschap en volksgezondheid” door Elisabeth Bruyneel (in Mens en Molecule, 2009)

Biotechnologie in elf voeding: een toekomst voor ons verleden” (in Essays voor Chemie-Onderwijs ECho, 2000)

Zoek op de site

Zoekopdracht