Metalen door de geschiedenis heen

Tijdens de oudheid waren er slechts zeven metalen bekend en geëxploiteerd. Tegenwoordig zijn er overal tientallen van te vinden: in frisdrankblikjes, elektriciteitsdraden, mobiele telefoons, enz. Om ze onder controle te houden, heeft de mens vaak zijn vindingrijkheid moeten vergroten.

Door middel van experimenten en activiteiten helpt deze animatie je metalen, hun geschiedenis en hun eigenschappen te ontdekken.

Doelstellingen van de animatie:

  • Begrijp de omstandigheden van het uiterlijk van metalen en hun gebruik
  • Maak onderscheid tussen metalen en niet-metalen
  • Ontdek hun kenmerken (geleidingsvermogen, kneedbaarheid, smelttemperatuur), hun voor- en nadelen
759px-Rust_and_dirt.jpg

In het programma
Videoanimaties die het historische aspect van wetenschappelijke ontdekkingen, games en experimenten ontwikkelen die studenten in kleine groepen zelf uitvoeren.
Het materiaal dat voornamelijk uit het dagelijks leven wordt gebruikt en een gedetailleerd educatief dossier dat beschikbaar wordt gesteld aan leraren, zullen degenen die dat willen de ervaringen in de daaropvolgende jaren reproduceren.

Doelgroep
Kinderen van 9 tot en met 12 jaar, uit de laatste drie jaar van de basisschool en het eerste jaar van de middelbare school.
De activiteit is transversaal en multidisciplinair en raakt aan wetenschap en geschiedenis.

prijzen
100 euro/amusement

We proberen het maximum van 25 studenten per activiteit niet te overschrijden, zodat ze in de beste omstandigheden kunnen werken.

Informatie
Waar: in jouw klas
Duur: 1u30

Geïnteresseerd?
Stuur een email naar astrolabium@astrolabium.be.


Documenten om te downloaden

Zoek op de site

Zoekopdracht