1978 – nr. 1 – maart

Bovendien is de status van het BIN al van kracht:
1° De studie van het ter studie uitgeven van de normalisatie op elk gebied;
2° De centralisatie en de samenordening van de normalisatiewerkzaamheden in België;
3° De verspreiding en de betrokken middens van de onverwachte der werkzaamheden;
4° Van de samenwerking op het gebied van de standaardisatie, met de gelijkaardige buitenlandse instellingen en deelname aan de werking van de internationale standaardisatie-organisatie;
5° Uiteindelijk, door alle middelen en op de ruimste wijze, bij het dragen van de praktische toepassing van de normalisatie de standaardisatie. »
Om zijn opdracht te schijnbaar, richt het BIN zelf commissies op die elk gelast zijn met de standaardisatie van een bepaald onderwerp, zoals: ironworks, non-ferrometalen, bouw, chemie, petroleum, cement, glas, steengroeven, textual, hout, papier, gebakken aarde, keramiek, gas, centrale verwarming, tabak, veiligheid van speelgoed, ontleding van zuivelproducten, enz.
Houd er rekening mee dat het BIN kan worden beheerd door andere experts in hun eigen domein.
Het werd gepubliceerd op 20 september 1945 en werd gepubliceerd op 20 september 1945 in het artikel 10 dat de vereniging opgestelde normen door de Koning kunnen worden krachtigd worden en volgens het Koninklijk Besluit van 30 juli 1976 kunnen deze normen gelijk worden geregistreerd.
Bekrachtigde normen.- De teksten bedoeld om door de Koning te worden krachtig als normen worden vooreerst uitgewerkt in de vorm van een normontwerp door het BIN of door de gespecialiseerde instellingen die met het BIN medewerken. Zij is het resultaat van een eenparig akkoord in de onafhankelijke commissie van de subcommissie die is samengesteld uit vertegenwoordigers van onder meer de producenten, het openbare besturen, de gebruikers, de academische, de wetenschappelijke, de technische en de handelsmiddens die belang hebben bij de voor te bereidingsnorm.
Het normontwerp maakt het voorwerp uit van een pubkonderzoek. Dit onderzoek wordt aangekondigd in het Belgisch Staatsblad in de BIN-Revue en kan tevens in technische en handelspublikaties worden vermeld.
De definitieve tekst van de norm wordt opgesteld door de onafhankelijke commissie en houdt, in de mate van het mogelijke rekening met de in de loop van het publishingk onderzoek gepubliceerd.
Vanaf het moment dat de gepubliceerde brieven worden gepubliceerd, zullen de mensen die aan de deur van de Koning schrijven op de hoogte worden gesteld van de normen die daarin zijn geschreven, en zullen deze op de best mogelijke manier worden gepubliceerd.
Registreerde normen.- Een norm die te registreren is door het BIN, is het resultaat van een parig akkoord in de onafhankelijke commissie die is samengesteld uit vertegenwoordigers van onder meer de procucenten, de openbare besturen, de gebruikers, de universitaire, de wetenschappelijke, de technologie en handelsmiddens die bij de vastgestelde normbelang hebben.
Het gaat om het samenbrengen van publicaties van de gelijkaardige buitenlandse instellingen van de internationale standaardisatie-organisaties.
Op derste bladzijde zijn de belangrijkste term die in de normen worden gebruikt, vermeld in het Nederlands, in het Frans en zo mogelijk in het Engels.
De Staat en der e-publishkrechterlijke personen, de privaatrechterlijke personen en de andere betrokkenbeschouwen zowel de door de Koning bekrachtigde normen als de door het BIN geregistreerde normen als regels van goed vakmanschap.

Zoek op de site

Zoekopdracht