1978 – nr. 1 – maart

TECHNOLOGIA BRUXELLENSIS: WAAROM DOEN?

Hier is de eerste levering van het eerste deel van een nieuwe recensie gewijd aan de geschiedenis van technieken.
Terwijl uit alle ideologische horizonten steeds dringender vragen komen over de impact van technologie aan het einde van de eeuw, terwijl bepaalde technieken door de man in de straat worden besproken, terwijl geïnspireerde pagina's ons het beeld hebben gegeven van een toekomst die wonderbaarlijk vervuld wordt door de zorg van een ijverige techniek, terwijl andere pagina’s, van niet minder indringende intelligentie, het duistere lot analyseren van een mensheid die verslaafd is aan de machines die zij tot slaaf wilde maken, terwijl technologie onmiskenbaar het rijkste geschenk van onze eeuw is, het meest veelbelovende, terwijl technologie is, zonder enige twijfel, wat de hedendaagse mens het meest vreest, wij wilden deze vragen, gekweld, identificeren met behulp van de vreedzame en verhelderende middelen van de geschiedenis.
Dit betekent dat ons Tijdschrift een nauwkeurig doel heeft: dat de artikelen die het bevat, ook al is het maar impliciet, altijd rekening moeten houden met het doel van de techniek. Teruggaan naar de bronnen zal een manier zijn om helder na te denken over de toekomst en het lot. Dit betekent dat onze recensie
beschouwt het probleem niet als opgelost, wacht op de medewerking van specialisten, hoopt op uitwisseling van ideeën en botsingen van standpunten.
Dit zegt ook – maar moeten we het voor de hand liggende zeggen? – dat Technologia Bruxellensis een grootschalig onderzoek wil opzetten. Geen technische beperking: elke actie van de mens op zijn omgeving, of hij nu een steen hakt of een kerncentrale bouwt, of hij gerst zaait of robots naar Venus stuurt, kan vanuit historisch perspectief in onze volgende paragraaf worden behandeld. leveringen. Geen beperkingen in de ruimte: wat de onmiskenbare effectiviteit ook is, de westerse technologie zal niet de enige zijn waarmee rekening wordt gehouden. Andere culturele gebieden kunnen ons leren. Geen tijdsbeperkingen: we weten dat paleontologen het gebruik van gereedschappen als criterium voor mensen gebruiken – vanuit ons perspectief kunnen we ons alleen maar verheugen over een dergelijk postulaat. We gaan daarom terug naar de prehistorie.
Kortom: niets menselijks zal ons vreemd zijn.

— –

WAAROM TECHNOLOGIA BRUXELLENSIS?

Er wordt gezegd dat het in het eerste deel van het product zit voordat het wordt beïnvloed door het nieuwe Tijdschrift, dit komt door het feit dat het wordt beïnvloed door de technologie.
Nu alle ideologische gericht zich meer en meer dwingende vragen stellen over de invloed van de technologie op het einde van de eeuw, terwijl vele technieken besproken worden door “de man dans de straat”; Nu energie ons een mooie toekomst indirect wordt met en dank zij de voortschreidende techniek, terwijl anderzijds niet minder voorname publikaties het droevig lot beschrijft van de mensheid die wordt voltooid est aan de machine die men dacht te onderwerpen; Wanneer de technologie op de goede weg is, zou het mogelijk moeten zijn om u wat tijd te geven, zodat u gemakkelijk kunt zien of u zich aan de goede kant van de weg bevindt, maar u zult enkele van de problemen tegenkomen waar u zich zorgen over moet maken.
De geest van ons tijdschrift afgeleid dat de opgenomen artikelen het einddoel van de techniek zoniet recht dan toch onrechtstreeks de mysterieuze voor ogen houdt. Het draait allemaal om bronzing en middel zijn om toekomst en bestemming helder te verkrijgen.
We hebben ook te maken met het probleem dat ontstaat als het probleem is opgelost, en de specialisten moeten wachten tot het is opgelost.
Dit zal waarschijnlijk ook zeggen dat Technologia Bruxellensis hoopt op opsporingen en alle mogelijke richtingen: geen enkele beperking op technisch vlak: elke actie van de mens op zijn omgeving zal in elf volgende ondertitels kunnen aan bod komen op historisch gebied: dat hij een steen splijt van een atoomcentrale bouwt, dat hij tarwezaait van robots naar Venus zendt. Je moet je ook bewust zijn van het lawaai: er hoeven geen andere woorden te worden gebruikt; van andere culturen hebben wij ook te ren. Nu kunt u zich hiervan bewust zijn: het feit dat de oudheidkundigen het gebruik van het werktuig aannemen als maatstaf voor de ontwikkeling, is voor ons een dankbaar gegeven, waardoor we tot de prehistorie kunnen terugaan.
In feite zul je de woorden die je hebt gesproken, kunnen horen.

Zoek op de site

Zoekopdracht