Meergranen of de geschiedenis van granen over de hele wereld en beschavingen

Op alle leeftijden heeft ons dieet diepgaande veranderingen ondergaan: het is verrijkt dankzij grote ontdekkingen en uitwisselingen tussen grote beschavingen, maar het is ook gewijzigd door de economische en sociale ontwikkelingen in Europa. Of ze nu eeuwen geleden of slechts een paar jaar geleden in ons zijn geïmporteerd, tegenwoordig consumeren we onbewust voedsel van over de hele wereld. Vertrekkend van granen, universele landbouwproducten, willen we ook laten zien dat de keuken een plek is waar verschillende culturen elkaar ontmoeten.

De activiteiten worden uitgevoerd in groepen van 5 of 6. Elke groep wordt geassocieerd met een continent en een bepaalde graansoort.

Activiteiten :
– Spel om de oorsprong van voedsel te ontdekken
– Spel om op de tast de vier belangrijkste granen te herkennen die over de hele wereld worden geconsumeerd; ontdekking van de geschiedenis van deze granen
– Creatie van een recept op basis van elk van deze vier granen
– Experimenten met fermentatie
– Kleine productie van meel met een stamper en vijzel
– Proeverij van de bereidingen

Bruikbare informatie

Doelgroep: 4e, 5e en 6e primair

Duur : twee uur

Reserveringen

De gieterij
Rue Ransfort 27
1080 Brussel
Zo een. : 02 410 99 50
E-mail: reservering@lafonderie.be

Documenten om te downloaden:

Zoek op de site

Zoekopdracht