Paul Balduck

Biographie

Formation

Licentiaat scheikunde (richting biochemie), KU Leuven, 1968.

Aggregaat Hoger Secundair Onderwijs, KU Leuven, 1969

Postgraduaat bedrijfsbeheer bij prof. A.J. Vlerick, RU Gent, 1969

Titres et responsabilités

Lid van de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) sinds 1968. Stichtend voorzitter van de sectie Voeding, nu gewoon lid. Momenteel ondervoorzitter van de sectie Historiek sedert 2010. In die hoedanigheid medeorganisator van het symposium “Opkomst van de instrumentele chemische analyse” te Gent op 19 november 2011. Voorzitter van de website “Galerij van bekende Belgische scheikundigen” van de sectie Historiek.

Activités passées

Quality Assurance manager bij GB-INNO-BM (nu Carrefour), kwaliteitsonderzoek en –controle op sensorisch, fysico-chemisch en bacteriologisch gebied van de aangekochte en zelfbereide producten.

Food Law manager, eerst bij een Amerikaans-Duits voedingsbedrijf van ingrediënten en consumentenproducten (CPC – KNORR), daarna bij FEVIA (de Belgische beroepsfederatie van de voedingsindustrie).

Technisch-commercieel coördinator van een Frans productiebedrijf van voedingsingrediënten (SANOFI). Samen met de klant de technologische productontwikkeling organiseren.

Consulting bureau voor de voedselveiligheid als zelfstandige.

Publications

23 biografieën voor de website “Galerij” (vanaf 2008)

Biografie over Mikhail Lomonosov (in Mens en Molecule, 2011)

Boekbespreking van “De Hoge Gezondheidsraad (1849 – 2009) – Schakel tussen wetenschap en volksgezondheid” door Elisabeth Bruyneel (in Mens en Molecule, 2009)

Biotechnologie en onze voeding : een toekomst voor ons verleden” (in Essays voor Chemie-Onderwijs ECho, 2000)

Rechercher sur le site

Rechercher