Beginpagina > Activiteiten > Educatieve > Hernieuwbare energiebronnen door de geschiedenis > Hernieuwbare energiebronnen door de geschiedenis

Hernieuwbare energiebronnen door de geschiedenis

In samenwerking met de basisschool Institut Saint-Vincent in Anderlecht, die een dossier heeft ingediend in het kader van de oproep ‘Later word ik… Einstein of Marie Curie’, heeft het NCGW ateliers ontwikkeld en geleid voor klassen van het 3de, 4de, 5de en 6de jaar van de lagere school rond het thema van de hernieuwbare energiebronnen en hun gebruik door de geschiedenis.
Deze ateliers handelen over zonne-energie, windenergie, waterkracht en biomassa-energie.
Rol van het NCGW:
Ateliers voorbereiden en leiden rond waterkracht, zonne-energie en windenergie.
Pedagogische begeleiding voor de ateliers over biomassa en waterkracht.
Een volledig pedagogisch dossier opstellen over hernieuwbare energiebronnen door de geschiedenis.
De kleuterklassen en de leerlingen van het 1ste en 2de jaar van de lagere school zullen deelnemen aan het aanleggen van een stadsmoestuin in bakken.
Op het einde van het schooljaar (juni 2013) stellen de leerlingen van het 3de tot en met het 6de jaar een tentoonstelling samen over hernieuwbare energiebronnen door de geschiedenis, bestemd voor de andere leerlingen en de ouders.
Het project werd geselecteerd door Research in Brussels (oproep ‘Later word ik... Einstein of Marie Curie’) en heeft plaats van november 2012 tot juni 2013.
4 ateliers in 2012info visites 347472

     COCOF
                      Avec le soutien de la Commission
                           communautaire française