Beginpagina > Activiteiten > Educatieve > Het menselijk lichaam verteld door Balzac > Het menselijk lichaam verteld door Balzac

Het menselijk lichaam verteld door Balzac

Op verzoek van het Museum van de Geneeskunde heeft het NCGW deelgenomen aan een project met animatie rond Balzac en de geneeskunde. Op vele pagina’s van zijn Menselijke Komedie beschreef Honoré de Balzac (1799-1850) de samenleving van zijn tijd, en ook de geneeskunde. In romans als Le Père Goriot, Le Docteur Benassis of La Peau de Chagrin beschrijft Balzac de ziekten, de zieken en de artsen in de negentiende eeuw.
De animatie duurde 2 uur en had plaats in het Domein Latour de Freins in Ukkel. Een verhalenverteller initieerde de kinderen in de verhalen van Balzac en een animator van het Nationaal Centrum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen begeleidde de wetenschappelijke activiteiten. Een wetenschappelijk attaché van Museum van de Geneeskunde coördineerde het project.
De activiteit werd gefinancierd door Innoviris en de gemeente Ukkel; er vonden 20 animaties plaats en het NCGW heeft deelgenomen aan 16 daarvan.

JPEG - 2.5 MB
Dépliant face1
JPEG - 3.1 MB
Dépliant face2


info visites 347468

     COCOF
                      Avec le soutien de la Commission
                           communautaire française